9. maj 2002 FM2002/16

 

ÆNDRINGSFORSLAG

til

Forslag til Landstingslov nr. XX af XX.-XX. 2002 om ændring af Landstingslov om fiskeri.

 

Fremsat af Landsstyret til tredie behandlingen.

 

Til § 1

1. I nr. 4 indsættes som § 22a stk. 2 og stk. 3:
"Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 må ikke anvendes til at modvirke, at private eller offentlige virk-somheder overtager eksisterende anlæg, som nedlukkes. Det samme gælder hvor produktionen ønskes omstillet i forbindelse med overtagelsen.
Stk. 3. I forbindelse med Landsstyrets godkendelse skal alle relevante parter høres."

Stk. 2 bliver herefter stk. 4.

2. I nr. 5 affattes § 32 stk. 3 således og som § 32 stk. 4 indsættes:
"Stk. 3. Landsstyret hører Fiskerirådet i sager af generel karakter, der vedrører §§ 5, 7, 9, 10, 11, 13, 18, 20, 22 og 23.
Stk. 4. Landsstyret kan foretage en skriftlig høring af samtlige medlemmer af Fiskerirådet i uopsættelige spørgsmål, som er omfattet af stk. 3. Skriftlig høring anvendes såfremt rådet er hindret i at tage stilling ved plenum."

 

 

Bemærkninger til ændringsforslag til forslag om ændring af Landstingslov nr. 18. af 31. oktober 1996 om fiskeri.


Til nr. 1

Efter forslagets 2. behandling i Landstinget er stk. 2 ændret til stk. 4, medens der er indsat nye stk. 2 og 3.

Bestemmelsen i § 22a stk. 2 er foranlediget af betænkningen af 4. maj 2002 fra Landstingets Fiskeri- Fangst- og Landbrugsudvalg, hvor udvalgets ønsker er indarbejdet.

I stk. 3 angives, at alle relevante parter skal høres. Her tænkes blandt andre på regionens kommuner, relevante lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer samt Konkurrencenævnet.


Til nr. 2

Efter forslagets 2. behandling i Landstinget er der foretaget en ændring i stk. 3, medens der er indsat et nyt stk. 4.

Bestemmelsen i § 32 stk. 3 om at landsstyret hører Fiskerirådet samlet eller enkeltvis i sager af generel karakter er ændret således, at ordene "medlemmer samlet eller enkeltvis" udgår. Det viste sig ved den betænkning, som Landstingets Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalg har udarbejdet og ved debatten i Landstinget, at bestemmelsen kunne give anledning til misforståelser om, hvorvidt alle medlemmer af Fiskerirådet skulle høres i alle sager. Dette er yderligere præciseret ved tilføjelsen af et nyt stk. 4. Det skal bemærkes, at ordene "tage stilling ved plenum" også kan omfatte telefonmøder.

Direktoratet har hidtil fungeret såvel som medlem som sekretariat for Fiskerirådet. Der er etableret et praksis omkring skriftlig høring af Fiskerirådets samtlige medlemmer og tilforordnede. Direktoratet vil for eftertiden fortsat fungere som sekretariat for Fiskerirådet, hvorfor høringer, herunder de skriftlige høringers gennemførsel, fortsat vil være Direktoratets opgave.

 

______________
FM 2002/16
DFFB j.nr. 64.00.01